PRAIZVEDBA SOLO MJUZIKLA GORANA KARANA „LJUBAV JE FER“ NA MIDSUMMER SCENE FESTIVALU NA LOVRJENCU

Hrvatski glazbenik Goran Karan predstavio je jedinstveni solo mjuzikl „Ljubav je fer“. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održala se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva ”pivanu ispovid“.

“Ovim djelom ljudima sam htio pokazati svoje manje poznato lice, te se kroz nove pjesme i priče još bliskije upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl ”Ljubav je fer” nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina!“ – otkriva Goran Karan i dodaje: „Također, pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi.”

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan. „Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ”Ljubav je fer” postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical.“ – zaključio je Goran.

Autor scenarija ,glazbe i stihova-Goran Karan
Redatelj solo musicala -Ivan Leo Lemo
Glas iz off-a -Nataša Janjć
Gitara -Ivan Ercegović
Ton majstor-Ferid Hukić
Producenti- Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić
Manager-Ornela Kipčić Bauer
Redatelj videa -Željko Petreš

Translate »